Valokuvaaja

Kaiken tämän takana olen minä, 23 vuotias merkonomi Espoosta. Minulle eläimet sekä valokuvaus ovat olleet intohimona niin pienestä asti kuin vaan jaksan muistaa. Rakastan luoda kuvillani jotain erityistä, jotain mitä asiakkaani voivat vaalia vuosia - ikuisia muistoja.

Olen aina rakastanut kuvata aivan kaikkea, mutta kunnolla harrastus pärähti käyntiin saadessani ensimmäisen järjestelmäkamerani vuonna 2010. Alkuun kuvasin aivan kaiken pienistä kivistä, aina ihmisiin ja hevosiin saakka. Jossain vaiheessa kuitenkin luontokuvaus vei minut mennessään. Olen äärettömän sosiaalisten tilanteiden kammoinen, joten luonto oli se sopiva kohde minulle - ei tarvitse olla vieraiden ihmisten kanssa juurikaan missään tekemisissä.

Vaikka luontokuvaus oli minulle erittäin mielekästä, suurimpana haaveenani oli päästä kuvaamaan lemmikkejä - haave minkä pelkotilani ovat aina aikaisemmin romuttaneet. Vuoden 2018 kesän lopulla sain kuitenkin vihdoin ja viimein sen rohkaisun mitä olin odottanu. Aivan äärettömän ihana ryhmä kannusti minua tavoittelemaan unelmiani ja voittamaan pelkoni. Ensimmäiset kuvauskeikat olivat aivan äärettömän stressaavia, mutta mitä enemmän olen itseni näihin tilanteisiin pakottanut, sitä enemmän olen saanut kaipaamaani itseluottamusta. Vaikka vieraiden ihmisten kohtaaminen on minulle tänä päivänä jo paljon helpompaa, en vieläkään ole näistä pelkotiloista täysin yli päässyt. Uskon kuitenkin kokemuksen tuomaan varmuuteen ja tiedän, että vielä joku kaunis päivä voin sanoa selättäneeni pelkoni täysin!

Kotoa minulta löytyy romanialainen rescuekoira, joka esiintyy myös monissa kuvissani. Minulla on paljon kokemusta monista eläimistä (kuten koirat, hevoset, kissat) ja osaan toimia myös niiden arempien yksilöiden seurassa.

Suunnitelu, kuvaus ja jälkikäsittely

Jokainen kuvaus on erilainen ja jokainen kuvaus suunnitellaan jo etukäteen asiakkaan toiveiden mukasesti. Suunnittelussa otetaan huomioon erityisesti kuvattavan lemmikin erityistaidot ja -tarpeet sekä asiakkaan visio lopullisten kuvien suhteen. Itselleni kuvien jälkikäsittely kuuluu hyvin vahvasti lopulliseen teokseen, jälkikäsittely millä mahdottomasta tehdään mahdollista - jaa kanssani täysin vapaasti jopa ne kaukaisimmatkin haaveet!

Kuvaustilanteessa erityisen tärkeää on, että lemmikki nauttii ja hetki on mukava kaikille osapuolille. Eläintä ei missään tilanteessa pakoteta mihinkään, vaan kaikki toteutetaan kyseisen yksilön ehdoilla - varaa mukaan reilusti eläimelle mieluisaa palkkaa, esim herkkuja.

Toinen huomioitava asia on turvallisuus! Vaikka lemmikin vapaanapito helpottaa osittain kuvausta sekä jälkikäsittelyä, se ei missään tapauksessa ole pakollista. Tässä kohtaa onkin omistajan harkinnan alla pysyykö lemmikki vapaana vai pidetäänkö kytkettynä (kaikki ylimääräset remmit saa kyllä poistettua jälkikäsittelyssä). Kiinni pidettävälle koiralle kuvauksen kannalta parhaimmat varusteet olisivat huomaamattoman värinen panta sekä hieman pidempi hihna. Hevoskuvauksissa olen suosinut naruriimua (mikä on helpoin poistaa jälkikäsittelyssä), mutta mikäli tällaisen käyttö ei kuitenkaan ole mahdollista, niin puhtat/siistit suitset tai nahkariimu on paras!